We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over het gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die aan ze verstrekt is of die ze hebben verzameld op basis van het gebruik van hun services. Bekijk ons privacy statement in onderstaande link(s).

Nieuws

Bij drie op de tien Nederlanders schalt de kerstmuziek in december elke dag door de speakers

Mariah Carey is alweer een tijdje ontdooit en ook Michael Bublé kan zijn keel gaan smeren. De kerstmuziek schalt namelijk al meermaals uit de radio. Ook de klassiekers van Wham en Band Aid passeren de revue. Skyradio is zelfs helemaal omgedoopt tot de Christmas radio met non stop liedjes over Santa Claus, sneeuw en Rudolph. Maar zitten Nederlanders eigenlijk wel te wachten op al die kerstmuziek? Of komt de kerstmuziek men de oren al uit?


Wij van PanelWizard waren benieuwd wat de Nederlander* vindt van kerstmuziek legden hen de volgende stelling voor:


“Vanaf 1 december tot en met de kerstdagen luister ik elke dag kerstmuziek”


Uit het online marktonderzoek blijkt dat drie op de tien (30%) Nederlanders elke dag naar kerstmuziek luisteren (vanaf 1 december tot en met de kerstdagen). Het zijn vaker veertigers die Jingle Bells op hebben staan (40% vs. 28% overige leeftijden). Uit de toelichtingen komt voornamelijk naar voren dat men kerstliedjes gezellig vindt. En zoals iemand zegt: “Geen december zonder kerstliedjes”.


Zeven op de tien (70%) zijn het echter oneens met de stelling. Het zijn vooral zestigplussers (79% vs. 65% <60 jaar) die switchen van zender als er een kerstnummer voorbij komt. De voornaamste reden die wordt gegeven, is dat men een hekel heeft aan kerst(muziek). Daarnaast wordt ook vaak aangegeven dat een paar nummers nog wel kunnen, maar de hele dag door kerstmuziek luisteren, vindt men wat te veel van het goede.


*Steekproef: Nederlanders van 16 jaar en ouder. Representatief naar geslacht, leeftijd, opleidingsniveau, arbeidsparticipatie, gezinssituatie en regio.


Dit artikel is geplaatst op 17-12-2024.

 

Bent u ook geïnteresseerd in onderzoek via PanelWizard?